צילום אוכל
ברוכים
הבאים ל-dbpicture, סטודיו לצילום בניהולו של יוני שפר.
מזה 15 שנים אני עוסק בתחום הצילום, ומתמחה
במגוון תחומים של צילום סטילס, ובכללם צילום מזון.
יחד אתכם אצא למסע. אבקש להבין את האווירה והמסר אותו המנה המצולמת
צריכה להעביר, מיהו קהל היעד, היכן התמונות עתידות להתפרסם. ארצה להכיר את אופיו
של התפריט ואת הדרייב שמניע אותך לבשל ולאפות.
בכל תמונה אבקש לעורר את הרגש אצל הצופה, להציף את בלוטות הטעם ולגרום
לו לדמיין את הטעמים, את הניחוחות ואת האווירה המלווים את הארוחה.
אני מזמין אתכם לצפות בתיק העבודות שלי.
לפרטים נוספים השאירו לי פניה באתר או התקשרו: 054-4440203.
כיצד ניגשים לצילום מזון
בכל פרויקט אני שואף להדגיש את השוני והייחודיות של האובייקט המצולם, כל זאת תוך הקפדה על תאורה נכונה, בחירת הרקע הנכון, וביצוע שינויי קומפוזיציות ככל שיידרשו, וזאת כדי לספק עבורך את חבילת התיעוד האיכותית ביותר ולשביעות רצונך.
בצילום מזון, אצא איתך למסע משותף. בדיוק כפי שבצילום פורטרט, בו אני מבקש להבין מיהו האדם אותו אני מצלם ומי הקהל שעתיד לראות את התמונה, כך אבקש להבין את מהות המנה המדוברת, את הסיפור שעומד מאחוריה, ואת רקע האדם שהכין אותה.
כך לצורך הדוגמה, מנת דגים תקבל תפאורה המכילה עזרים מעולם התוכן של הים, בשילוב עם אלמנטים מהמטבח הרלוונטי. נבחר רקע עם צבעים מתאימים ובעל טקסטורה שמעבירה את האווירה אותה אותה אנו רוצים ליצור. לאחר מכן נבחר זוית צילום ותאורה מחמיאה, אשר ביחד ידגישו עסיסיות המנה. הצופה מיד יחוש במיטב המסורת, וירצה להיות חלק מהחגיגה.
מהו המסר?
אם ננסה להתייחס לרגע אל המסרים הכלליים יותר, אז הרי שצילום אוכל מקצועי צריך לעודד את הצופה “לטעום” את התמונה, לעודד אותו להיות חלק מהסצינה שנלכדה בעדשת המצלמה.
אך יתרה מזאת, אבקש להבין לעומקו את המסר שצריך להיות חבוי מאחורי כל פרט ופרט. האם מדובר בצילום שנועד לתפריט מסעדה? או אולי עבור אתר מתכונים? ומה באשר לצילום על שלטי חוצות או בעיתון?
ראו כיצד ההבדלים ניכרים: בעוד שצילום במסעדה מטרתו היא להכניס את הסועדים אל האווירה, הרי שצילום על שלטי חוצות או בעיתון חייב ללכוד את תשומת הלב באופן מידי, שהרי יש לנו צ’אנס אחד בלבד.
את המטרות שלשמן החלטתם לשכור את שירותיי, נגשים דרך אפיון מקדים, עבודת מחקר משולבת ובחירת הלוקיישנים לצילום.
היכן יום הצילומים מתקיים?
צילום אוכל מקצועי יתקיים לרוב בסטודיו ייעודי, או בסביבתו הטבעית (מטבח. אמיתי או מאולתר).
באם מדובר בצילום מזון עבור מנות של מסעדה, הרי שניתן להעזר בכלים, חומרי גלם (ירקות ופירות למשל) ותבלינים, אשר יאפשרו לסועדים לקבל נקודת מבט אובייקטיבית על כל מנה ומנה.
מנגד, אם מדובר בצילום לרשתות חברתיות, דוגמת צילום אוכל עבור צורכי יח”צ באינסטגרם של המסעדה, אז הרי שיום הצילומים עשוי להתקיים בתפאורה שתותאם לו, למשל בחיק הטבע, או באזור כפרי מעוטר בעץ, בנוף אורבני לילי או על חוף הים.
את כל הפרטים הללו ועוד, נקבע ביחד בתחילת הדרך.